Magyar idő szerint reggel nyolc órakor váltott zöldre a bokszutca lámpája. Megkezdődött a bahreini teszt második napja. A csapatok 12:00 óráig edzhettek.

A teszt elején a Mclaren találta magát bajban. Lando Norris szerint túlmelegedtek a fékek csütörtökön. Ezért nem tudtak hosszabb etapokat teljesíteni. Daniel Ricciardo csütörtökön rosszullétre panaszkodott. Az ausztrált tesztelték, de nem koronavírusos.

Három perc telt el az edzésből. Valtteri Bottas gurult ki elsőként. Barcelonában még technikai gondok sújtották az Alfa Romeót, Bahreinben viszont elsőre jól dolgoztak, sok kört tettek meg és a tempójuk is biztatónak tűnt. A 34. percben Leclerc alatt megbicsaklott a Ferrari. A szeles időjárási viszonyok között elég trükkös volt vezetni az autókat.

Érdekes volt, hogy az első 38 percben csak hat versenyző neve mellett szerepel köridő. Azok sem “igaziak”, az ilyen jellegű munka még nem indult be. Kilenc előtt pár perccel kaptuk a hírt. Ricciardo még mindig nincs valami jól. A hotelszobában feküdt, nem túl biztató a helyzet.

Eközben Leclerc vette át a vezetést. A Williams-nél tényleg gondok akadtak. Levették a padlólemezt. Ez az, ami nem jelent sok jót. A szerelők dolgoztak az autón. Érdekesség: az első tesztnap alapján a hosszú etapokon nyújtott átlagtempóban a Mercedes a legjobb három
tizeddel a Red Bull és kilenccel a Ferrari előtt. Egyelőre ne adjunk ennek túl sok jelentőséget.

Ocon szűk két órával a teszt kezdete után feltetette a lágy gumikat és átvette a vezetést is. Verstappen is javított, de csak a harmadik helyet szerezte meg. Ekkor már úgy tűnt, hogy a Williams megoldotta a gondokat. Latifi kigurult a pályára. Jött egy friss infó is. A Mclaren ma is fékhibával küszködött. A fékek túlmelegedtek és nem tudtak hosszabb etapokat teljesíteni ebben a hőségben. Norris szerint nem lesz könnyű megoldani és sok időt vesztettek.

A Ferrari ma egy új padlólemezt próbálgat, ezt eddig nem használták. Eközben Latifit láthattuk hibázni. A kanadai elfékezte magát, de az autónak nem esett baja. Leclerc is elfékezte magát. Méghozzá kétszer is, kezdődik a küszködés. Előkerült a piros zászló is. Latifi került ismét bajba. Nem sietett. A boksz felé tartott. Megforgott. Majd a hátsó fékek lángra kaptak.

Eközben a Mclaren-nél már alakultak a dolgok. Norris még bent volt a bokszban, de már az autóban ült. Vettel viszont nem pihent. Már 40 kör felett járt. Folyamatosan a pályán van. Ha a tempó nem is jó , de rengeteg adatot gyűjt az Aston Martinnak. A négyszeres bajnoknak fél órával később gondjai akadtak. A 3-as kanyarban a korlát mögé állt ki. Oda, ahol a 2020-ban használt „külső” pálya vonala található. Eközben a Williams egy rövid közleményt adott ki. Elmondásuk szerint a probléma sokkal apróbb volt, mint a nagy tűz alapján gondolnánk. Az autó nem sérült meg jelentősen, de a hátsó részt javítani kell, így átdolgozzák a mai futástervet. Vettel gondja gyorsan megoldódtak. A négyszeres bajnok hamar visszatért a pályára.

A teszt vége felé újra előkerült a piros zászló. Ekkor nem tudtuk, hogy miért. Később kiderült, hogy csak rendszerellenőrzés volt. Az utolsó percekre újra kihajthatnak az autók. A próbarajt után Bottas Alfa Romeo-ja felmondta a szolgálatot. Így rövid időn belül itt a második piros zászló.

Eredmény:

1 Ocon – Alpine – 1m34.276s, C4 – 59 laps
2 Leclerc – Ferrari – 1m34.366s – C3 – 54 laps
3 Verstappen – Red Bull – 1m35.874s – C2 – 45 laps
4 Vettel – Aston Martin – 1m36.020s – C3 – 44 laps
5 Norris – McLaren – 1m36.354s – C2 proto – 29 laps
6 Tsunoda – AlphaTauri – 1m36.802s – C3 – 44 laps
7 Bottas – Alfa Romeo – 1m36.987s – C2 – 25 laps
8 Schumacher – Haas – 1m37.846s – C2 – 23 laps
9 Russell – Mercedes – 1m38.585s – C2 proto – 67 laps
10 Latifi – Williams – 1m39.845s – C2 proto – 12 laps