Carlos Sainz úgy véli, hogy a bahreini körülmények között nem viselkedik olyan jól a maranellóiak autója. Aggodalomra nincs ok. Mindenkinek hasonlóan küszködik.

Sokak szerint a Ferrari nyújtotta a leginkább meggyőző teljesítményt Barcelonában. Bahreinben sem kezdtek rosszul az olaszok. A második-harmadik helyet szerezte meg Carlos Sainz és Charles Leclerc az első napon. Sainz mégis panaszkodott kicsit az autó vezethetőségére.

“Úgy érzem, hogy itt Bahreinben egy kicsit rosszabb a helyzet, mint Barcelonában volt. Az aszfalt nehezebb, kisebb a tapadás. Trükkösebb itt vezetni, de ez normális, minden évben ugyanez van. Az autó a kanyarokban eltérően viselkedik, mint tavaly. Viszont folyamatosan lépegetünk előre és minden kör után egyre jobban tudjuk, hogy mit kell tennünk. Ez egy újabb tesztnap volt. Ott folytattuk, ahol Barcelonában abbahagytuk. Hasonló tervekkel, de eltérő beállításokkal. Kipróbálhattunk két-három nagyon fontos dolgot is és jó napot raktunk össze hibák, problémák nélkül. A szerelők keményen dolgoznak ebben a hőségben, úgyhogy köszönöm ezt nekik.”- árulta el Carlos Sainz.