Lewis Hamilton szerint szó sincs arról, hogy rejtegetnék az igazi tempójukat. A hétszeres bajnok úgy véli, hogy jobban szenvednek a pattogással, mint más csapatok. Hamilton is a Ferrarit tartja a legerősebbnek.

Az F1 új korszakba lépett. Az új autók lágerkifejezése egyelőre a delfinezés. A felvételeken úgy tűnik, hogy a csapatok egy része még a bahreini teszt is keményen küszködik a delfinezéssel.

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy az új fejlesztés ide vagy oda, de még mindig nagyon pattog a Mercedes. Nem tagadja, hogy a riválisoknál jobban küszködnek. A hétszeres bajnok a pénteki nap végén mondta el véleményét.

“A szél és a meglévő pattogás. Még ezen a héten is tapasztaljuk, sőt talán még rosszabb is. Nagyon sok, különböző dolgot kipróbálgatunk. Igyekszünk megfejteni, hogyan tartsuk meg a leszorítóerőt, hogy ne pattogjunk ennyire. Úgy gondolom, talán mindenki ugyanebben a csónakban evez. Csak néhányaknak jobban sikerült ezt megoldaniuk. De nehéz dolgunk van: huplis és csúszós a pálya. Délelőttönként nagyon homokos és forró a pálya, délután pedig egyszerűen csak poros. Bízom a csapatban és a gyárban dolgozókban, hogy megoldják, de nyilvánvaló, hogy nem lesz sima menet. Nyilvánvaló, hogy nem lesz sima menet…..Ahogy mondtam, a többiek kevésbé szenvednek. De ki tudja, jövő hétre, lesz-e jobb elképzelésünk. Láthatók az onboard felvételeken is, ahogy pattogunk: nem vagyunk a legelégedettebbek pillanatnyilag, de igyekszünk megszelídíteni. Erőviszonyok? Úgy vélem, a Ferrari az alapján, amit látok, hogy a Ferrari 1-2-ben végezne, ha most lenne a szonnyitó, vagy esetleg a Red Bull.”- mondta Lewis Hamilton a RaceFans.net szakoldalnak.