Charles Leclerc, a Ferrari pilótája egy pillanatig sem hiszi el, hogy a Red Bull és a Mercedes jelenlegi bahreini tempója a valóságot tükrözi.

A Ferrari ott folytatta a tesztelést, ahol Barcelonában abbahagyta. Bahreinben is az elsők között végeztek. A megbízhatósággal sem volt semmi gondjuk. Leclerc csapattársa, Carlos Sainz az edzés eddigi leggyorsabb idejét érte el. 1:33.532. Max Verstappen csak 0,479 másodperces hátrányban volt. Hamilton azt mondta, hogy ha 12-én lenne a szezonnyitó, akkor a Ferrari nyerné a futamot, kettős sikerrel. Leclerc azonban óvatosságra intett. Hangsúlyozva, hogy a köridők jelenleg semmit sem jelentenek. Szerinte sem a Mercedes, sem a Red Bull nem azt mutatta, amire képesek lennének.

“Egyelőre nem rossz köridőket látunk, de ez még nem jelent semmit. Biztos vagyok benne, hogy a Mercedes és a Red Bull sem mutatta meg igazi erejét. Titkolják az erejüket. Szóval a köridők nem jelentenek semmit. Mi pedig magunkra koncentrálunk. Egyelőre jól alakul a tesztünk. Nem volt különösebb gondunk. Eddig minden jól alakult, de bármikor nehéz helyzetben találjuk magunkat…..”- árulta el Charles Leclerc.

PlanetF1