Daniel Ricciardo egy percet sem tesztelt Bahreinben. Az ausztrál pilóta rosszullét miatt nem tudott autóba ülni. Eddig negatív teszteket produkált. Most ez változott a McLaren bejelentése szerint, így leghamarabb a szezonnyitón ülhet autóba.

Daniel Ricciardo már szerdán sem érezte jól magát. A második tesztnapon nem ült autóba a bahreini Formula-1-es teszten. Mindkét alkalommal Lando Norris vezetett egész nap. A harmadik nap is a brit ülhetett a Mcalren volánja mögé.

A wokingi csapat eddigi közlései alapján az ausztrál pilóta mostanáig negatív PCR-teszteket produkált. Beszámolók szerint nem koronavírus-fertőzés okozza a rosszullétét. Ez péntek estére változott. A McLaren bejelentette, hogy Ricciardo tesztje pozitív lett.

Az ausztrál versenyző karanténba került. A McLaren ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Ricciardo már most is jobban érzi magát. Ha negatív tesztet tud majd felmutatni, időben ki fogják engedni a karanténból a jövő hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt. Ricciardo a humorát nem vesztette el. A közösségi oldalain közzétett posztban köszönetet mondott a csapatnak. Norrisnak az extra terhelésért, amiért néhány sörrel, pontosabban csapattársának inkább tejjel fog kedveskedni.