Magyar idő szerint reggel nyolc órakor indult el a délelőtti etap. Carlos Sainz volt az első, aki pályára gurult. A csapatok nem vesztegették idejüket.

Nem kellett sokat várni arra, hogy autót láthassunk a pályán. Hét perc alatt szinte mindenki kilátogatott. Egyedül az átalakított Red Bull-t nem láttuk. 20 perc eltelt. A Red Bull garázsát paravánnal takarták el. Nem lehetett tudni, hogy mire készülnek. A Sky Sports szerint kemény munka zajlott a garázsban.

Eközben a pályán sorra érkeztek a jobbnál jobb köridők. Gasly, majd Norris állt az élen. Az utolsó tesztnapra is többeknél jelentős maradt a delfinezés. Alonso például elég kellemetlenül pattogott az Alpine ülésében a célegyenesben. Közben Sainz is bejelentkezett. A spanyol pilóta a második helyre hozta be a Ferrarit.

Közben az Auto Motor und Sport helyszíni tudósítója jelentette, hogy Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint megérkeztek az új alkatrészek a fékekhez. Leküzdjék vele a túlmelegedési problémákat, s reményeik szerint így ma néhány hosszabb etapot is teljesíthetnek. 51 perc telt el a tesztből. Végre a Red Bull is kiment a pályára. Perez ki is hajtott a pályára. Túl sokat nem láthattunk, de a Sky riportere szerint valóban más az oldaldoboz, mint volt eddig.

Perez egyből meg is futja a nap leggyorsabb körét 1:34,733-mal. Megelőzve a menet közben rövid ideig vezető Gaslyt és Zhout. Valóban másképp fest az RB18-as oldaldoboza. Mintha a hátulja eltűnt volna, s egyúttal az autó hátsó fertálya is megváltozott. Más hír. Az Autosport értesülései szerint a Williams extra időt ad Nicholas Latifinek, hogy valamennyit visszanyerhessen a tegnapi fékhiba miatti tűz okán kiesett időből. Albon éppen erről nyilatkozott: szerinte kis meghibásodás volt, amit a tűz tett látványossá, és mostanra úrrá lettek rajta.

Guanyu Zhou az élre állt. Javított, de köre nem volt tökéletes. Perez és Zhou váltogatja egymást az első helyen. Rövid időre a mexikói vette át a vezetést. Az újonc azonban szinte egyből reagált erre, és megfutotta a nap első 1:34 alatti idejét 1:33,959-cel. Hamilton újabb elfékezést produkált. A brit pilóta a célegyenes végén fékezte el magát. Elég sok ilyet láthattunk a napokban.

Perez eközben 1:33,105-ös körrel megfutja a teljes bahreini teszthét legjobb eredményét! Nem mondhatnánk, hogy rosszul működne az átfazonírozott Red Bull. Sainz csak a negyedik volt a Ferrarival, de a teljesítménye meggyőző volt. Ő lépte át elsőként a 40-es határt a körszámot illetően.

A Mercedes érdekes megoldással állt elő. Hamilton T-kamerája kapta a sárga festést. A csapatok általában a második számú pilótájuknak szokták ezt adni. Az első számú versenyzőé fekete. Meglátjuk, hogy délután Russell-é milyen színű lesz. Fél 11 felé elcsendesült a bahreini pálya. Csak Hamilton körözött.

Pár perccel később Gasly és Hamilton között egy kisebb verseny alakult ki. A francia előzte meg a mercedesest a célegyenesben, aki utána közvetlenül az AlphaTauri sarkában maradt és kergette hosszasan. 4-5 kör után tudta visszaelőzni Gaslyt Hamilton! A francia még visszatámadott, de a brit kivédekezte. Ez szó szerint versenyszimuláció volt! Mindig nem volt vége! Gasly visszaelőzött a célegyenesben, Hamilton azonban keményen újra megtámadta, így újra ő elöl. Uugye tudják a srácok, hogy ez még csak a teszt?

Ez már a hatodik tesztnap 2022-ben, de még mindig hihetetlenül látványos az autók delfinezése. A pinkre festett Alpine továbbra is kegyetlenül pattog az egyenesben. A délelőtti szakasz utolsó fél órájában járunk, továbbra is Perez, Zhou, Gasly a sorrend elöl. 13 perccel a teszt vége előtt előkerült a piros zászló is. Alighanem csak kísérleti tesztjelleggel, mint azt tegnap is láthattuk.

Pár perc volt már csak hátra. Néhányan kijöttek a pályára és fel is álltak a rajtrácsra, de aztán “megszakították a rajtprocedúrát” Jött egy újabb rajtpróba. De a sorrend már nem változott.

Eredmény:

1. Perez Red Bull 1.33.105
2. Zhou Alfa Romeo 1.33.959
3. Gasly AlphaTauri 1.34.865
4. Sainz Ferrari 1.34.905
5. Alonso Alpine 1.35.328
6. Norris Mclaren 1.35.504
7. Latifi Williams 1.35.634
8. Stroll Aston Martin 1.36.029
9 Hamilton Mercedes 1.36.217
10. Magnussen Haas 1.38.616