Valtteri Bottas az ötödik legjobb időt autózta a bahreini teszten. A finn még mindig nem elégedett az Alfa Romeo-val. Szerinte még nem találtak megoldást a gondokra.

Az Alfa Romeo Barcelonában szenvedett és több technikai gonddal találta magát szembe. Bahreinben már nem volt annyi gondjuk. Bottas így is aggodalmának adott hangot. Szerinte még mindig nem sikerült teljesen úrrá lenniük a megbízhatósági problémáikon. Az utolsó napon váltógondokkal küszködött. Így hamarabb kellett befejeznie a munkát.

“Magabiztosabb leszek. A jövő héten beszélünk a csapattal. Most még aggódom. Nem tudom, hogy tudjuk-e teljesíteni a versenytávot. Több különböző problémánk is volt a teszt során. Sikerült kijavítanunk őket. Reméljük, hogy nem lesznek újabbak. A teljesítményt tekintve egyelőre úgy érzem, hogy a csapat egyértelmű lépést tett a tavalyi évhez képest. A tesztek után még nem lehet semmit sem pontosan tudni, de nem vagyunk messze attól, ahol lennünk kellene. Ha működik az autó, akkor nem rossz. Kezdtem igazán megszeretni az autót. Több és kevesebb üzemanyaggal is elég tisztességesnek éreztem. Egyértelmű irányt kaptunk a beállításokkal kapcsolatban, amin még dolgoznunk kell, hogy további teljesítményt tudjunk kihozni belőle……..”- árulta el Valtteri Bottas a Racefans szaklapnak.