Romain Grosjean tavaly már nem indulhatott az F1-ben. Utoljára a Haas csapattal állhatott rajthoz. Nyikita Mazepin szerződés bontásával megüresedett egy hely. A francia pilóta elárulta, hogy Günther Steiner hívására is nemet mondott volna.

A Haas az orosz-ukrán háborúra hivatkozva felbontotta a szerződést a főtámogatóval és Nyikita Mazepin-el is. Így megüresedett egy hely az amerikai csapatnál. Gene Haas, a csapat tulajdonosa tapasztalt versenyzőt akart Mick Schumacher mellé. Kevin Magnussen visszatérhetett. Romain Grosjean elárulta, hogy ha hívták volna sem tért volna vissza az F1-be.

“Sokan kérdezték tőlem, hogy visszamennék-e. A válaszom nem! Nagyon boldog vagyok az Egyesült Államokban és az IndyCarban. Izgatottsággal tölt el, hogy minden hétvégének győzelmi eséllyel vághatok neki. Nagyszerű karrier áll mögöttem az F1-ben és komoly része az életemnek, de most már a következő fejezetre koncentrálok. Örülök, hogy Kevin megkapta ezt a lehetőséget. Nagyszerű srác, még akkor is, ha nem mindig jöttünk ki egymással a legjobban csapattársakként….”- árulta el Romain Grosjean a MotorsportWeek-nek.