Lewis Hamilton közel állt ahhoz, hogy a Red Bull versenyzője lehessen. Viszont a bikák nem akartak két bajnokot a csapatba szerződtetni. Inkább a Mercedes szerződésének aláírására buzdították.

Mindig nagy kérdés lesz, hogy két pilóta mire menne egymás ellen ugyanolyan autóban. Vajon egy toppilóta más csapatnál tudná-e hozni ugyanazt a szintet? Hamilton korrierje során csak két csapatnál versenyzett. A McLarennél debütált, majd 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez. A szerződésével volt olykor némi huza-vona, mindig kitartott mellettük és a sport mellett is. Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Hamilton a Ferrari szerződéshez is közel állt. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy a Red Bull is tárgyalt a brittel.

“Lewis és én elég sokszor egyeztettünk az évek alatt. 2010 és 2013 között nagyon szeretett volna csatlakozni hozzánk. Nekünk akkoriban azonban ott volt Sebastian. Értelmetlen lett volna két alfa karaktert tartani a csapatnál. Niki Lauda, aki a Mercedesnél dolgozott, nagyon meg szerette volna szerezni Lewist. Emlékszem, én még bátorítottam is őt erre…”- árulta el Christian Horner.