Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint nem lehet a tesztekből kiindulni. Pár futamnak el kell telnie ahhoz, hogy felálljon a valódi erősorrend. Úgy véli, hogy a Ferrari jó, de nem ők a favorit.

A Red Bull szerint a Mercedes, a Mercedes szerint a Ferrari, a Ferrari szerint pedig a Red Bull a favorit a szabályváltozásokat hozó 2022-es szezon kezdete előtt. Egyik csapat sem mondta azt, hogy “miénk a legjobb autó”. Egyik csapat sem akar pofára esni a hétvégi Bahrein Nagydíjon. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke erről elmondta véleményét a Sky Italiának.

“Tartunk az ellenfeleink minőségétől. Erősek és az utolsó napon még erősebbnek tűntek. Azt mondják, mi vagyunk a legjobbak. Ez nem igaz. Mi csak kívülállóként várunk, hogy lecsaphassunk a lehetőségre. Semmiféle következtetést nem vonhatunk le a teszteket követően. El kell telnie néhány versenynek, hogy valós képet kapjunk az erősorrendről. Három csapat lesz ott az élen, ez már látszik, de szerintem a Red Bull a favorit. A tesztek jól sikerültek. Jól felkészültünk a tesztekre és mindenféle komolyabb probléma nélkül tudtuk véghez vinni a terveinket. Így minden más csapatnál több kört futhattunk. Az volt a fő célunk, hogy a lehető legtöbb adat álljon rendelkezésünkre.”- árulta el Mattia Binotto a Sky Italiának.