A francia istálló elismerte, hogy még van mit tanulniuk az új erőforrásról. Nem gondolja azt, hogy versenyképesek lennének. Úgy véli, hogy jó úton haladnak.

Fernando Alonso az utolsón tesztnapon a negyedik helyen zárt Bahreinben. A francia csapat és az Alpine is elégedettnek tűnt. Laurent Rossi azonban figyelmeztetett. Időre van szükség, hogy megfelelően kiismerjék a teljesen áttervezett erőforrást ahhoz, hogy valóban kihozhassák belőle a maximumot.

“Barcelonában még nem használtuk a DRS-t. A C2-es keverékű gumival köröztünk és az erőforrás sem volt feltekerve. Bahreinben nem tekertük fel a motort. Még nagyon új a fejlesztés. Lépésről lépésre szeretnénk haladni és úgy összerakni a mozaikot. A csütörtöki tesztnapon gondunk akadt a hűtéssel. Két órát vesztettünk. Vissza tudtunk térni a pályára. Fel is vettük a kellő sebességet. Egyelőre nem állíthatom, hogy különösebben versenyképesek lennénk. Ne feledjük, hogy kicsi a valószínűsége, hogy a riválisok közül bárki is megmutatta volna minden trükkös megoldását és titkát……”- árulta el Laurent Rossi az F1 TV-nek.