A bahreini teszt után sokan arról beszélnek, hogy a Mercedes csak altat vagy ényleg küszködtek az előszezonban. Vannak, akik nem hisznek a Mercedesnek, de Pierre Gasly szerint valós lehet a küszködés.

Azzal biztos mindenki egyetért, hogy a Mercedes nem mutatta meg igazi erejét. Sem Barcelonában, sem Bahreinben. Ugyanakkor az is szemmel látható volt a barcelonai és a bahreini teszteken, hogy a Mercedes csapat valóban szenved a delfinezéssel. Az autó súlyával is gondok adódtak.

A Mercedes radikális újításokkal érkeztek meg Bahreinbe. Gyakorlatilag teljesen eltávolították a korábban látott oldaldobozt. Igyekeztek a padlólemezen is módosítani a jobb leszorítóerő érdekében. A változtatás több riválisnak feltűnt. A Red Bull és a Ferrari is gyanakodni kezdett. Vajon szabályos az, amit a Mercedes csinál? George Russell azt mondta, hogy hiába néz ki radikálisan az aerodinamikai változtatás, úgyis az számít majd, mennyire lesznek gyorsak a versenyeken.

Max Verstappen és Carlos Sainz egyértelműen kijelentette, hogy nem hisz a Mercedes kommunikációjának. Ezt már nem egyszer eljátszották. A teszteken szenvednek, majd az első versenyen porrá aláznak mindenkit című műsor. Pierre Gasly pár körön át csatázott Lewis Hamilton-al Bahreinben. A francia szerint tényleg szenved a Mercedes.

“Pár körön keresztül küzdöttem Lewis-al. Nagyon szórakoztató volt. Érdekes élmény volt a követése. Most először szerezhettünk komolyabb tapasztalatot arról, hogy ez milyen érzés lesz az új konstrukciókkal. Sokkal közelebbről lehet követni az előtted haladót. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot a versenyzés szempontjából az új szezon előtt. Párszor megelőztük egymást. Szórakoztató volt. Szenved-e a Mercedes? Talán nem állnak olyan jól, mint korábban, de ez csak a tesztek alapján mondható el, ahol minden arról szól, melyik csapat hogyan tudja kihozni a maximumot a konstrukciójából…..”- jelentette ki Pierre Gasly.