Az F1 felbontotta a szerződést az Orosz Nagydíj szervezőivel. Helyére szeretnének új helyszínt találni. Egyes hírek szerint Katar és Hockenheim is szívesen rendezne futamot.

A 2022-es Orosz Nagydíjra az ukrajnai invázió miatt nem kerül sor. Pár évig még biztos nem lesz F1 Oroszországban. Így helyére új helyszínt kell találni. Egy spanyol lap szerint Katar helyettesíti majd az orosz pályát. Katarnak még 2030-ig érvényes szerződése van, de valószínű, hogy 2023-tól a Katari Nagydíjat egy dohai utcai pályán rendezik majd.

A 2022-es katari futam bejelentése nem az egyetlen bejelentés. A következő hetekben több bejelentésre is számíthatunk. A színfalak mögött a Forma-1 a Las Vegas-i Nagydíj előkészítésén dolgozik. Az amerikai piac fontos a Forma-1 és a Liberty Media számára. A május 8-ra tervezett új Miami Nagydíjra már minden jegy elkelt. Így a harmadik futam az Egyesült Államokban fontos lehet az F1 számára. A száguldó cirkusz már két futamot is rendez az országban és egyértelműen pozitív eredményeket érnek el.

Viszont az Orosz Nagydíj helyére Hockenheim is be szeretne ugrani. A pálya azonban feltételeket diktálna: Imolához hasonlóan nagy kedvezményt és hároméves szerződést kér. Az Automobilclub von Deutschland meg is erősítette, hogy a pálya visszatérésén dolgoznak.