A Red Bull és a Ferrari is gyanakodni kezdett a Mercedesre. Az olaszok a visszapillantó tükrökkel kapcsolatos fejlesztési lehetőséget tisztázását követeli az FIA-tól.

A Mercedes Bahreinbe érdekes megoldással érkezett. A németek autóját radikálisan átalakították, ami az oldaldobozt érintette. A csapatok többsége azonban úgy látja, hogy a Mercedes azzal, hogy „papíron” a szárny belsejébe helyezte a szárnytartóját és egyértelműen aerodinamikai előnyszerzésre használja a tükröket. Az F1 technikai szabályzata szerint nem kéne tennie.

Kedden összeültek az F1 mérnökei és legálisnak minősítették a Mercedes megoldását. A Ferrari azonban nem akarja annyiban hagyni az ügyet, és egy technikai direktíva kiadását követeli az FIA-tól. Mattia Binotto szerint a helyzet hasonlít a 2018-as szezon első felére, amikor ők is egy, a szabályok szövegezésének megfelelő kialakítással álltak elő, azt mégis betiltotta az FIA.

“senki sem kérdőjelezte azt meg, hogy szabálytalan a Mercedes. 2018-ban azonban mi is egy szabályos megoldással álltunk elő, amikor a tükröket a glóriára szereltük. Két futammal később az FIA egy technikai direktívával mégis betiltotta az elrendezést, mivel annak nem másodlagos aerodinamikai funkciói is voltak. Kíváncsi vagyok, most hogyan fog folytatódni az FIA-val együtt ez a történet. Óvások helyett a helyzet tisztázását kérem….Úgy gondolom, hogy az autókon látott bizonyos megoldások egyértelmű aerodinamikai funkcióval rendelkeznek, szóval nem felelnek meg az FIA által korábban leszögezett elvnek…..”- mondta Mattia Binotto a Motorsport szakoldalnak.