Gerhard Berger-nek több, több mint gyanús Helmut Marko arcmimikája. Az osztrák szerint a Red Bull sokkal erősebb annál, amit a teszten mutatott. A főtanácsadó ugyanis sosem szokott mosolyogni, most pedig…

Dr. Helmut Marko-t még nem láttuk állandóan mosolyogni. A Red Bull tanácsadója inkább zigorú, morózus ember képében ismerhetjük. Nem szokott kertelni. Kimondja véleményét. Gerhard Bergernek feltűnt, hogy a tesztnapok során feltűnően sokat mosolygott a főtanácsadó. Vajon a Red Bull a legesőbb az autó a mezőnyben?

“Amikor egy istálló ilyen sok kört képes megtenni a tesztnapokon, az bizonyságot ad, hogy jó úton járnak. A teszteket követően általában egy pilóta már érzi azt, ha jó helyzetbe kerül az évadot tekintve. Az embernek jó kevde támadt, amikor a Red Bull Racing köreiben mozgott a tesztnapokon. Rendre azt láttam, hogy a főtanácsadó, Helmut Marko folyamatosan mosolygott. Úgy vélem, a Red Bull Racingnél már most tudják, hogy új autójuk könnyen vezethető, a hosszabb etapokon is ezt a tendenciát figyeltem meg. Szerintem a Red Bull lesz a mezőny elején. Időmérőig nem lehet megmondani, hogy ki a legjobb. A Mercedes újítása ugyan szemre rendkívül feltűnő jelenség, ám csak idővel láthatjuk meg, hogy vajon beválik-e a pályán is.”- árulta el Gerhard Berger a ServusTV adásában.