A barcelonai és a bahreini tesztek után sem lehet megmondani, hogy melyik F1-es csapat építette meg a legerősebb autót. Charles Leclerc szerint a Red Bull-é a legerősebb. Talán a Ferrari a második helyen áll. Szerinte a Mercedes még takargatja erejét. Egy dologban viszont a Scuderia lehet előnyben.

Ezen a hétvégén elrajtol az F1 mezőnye Bahreinben. Tisztább képet kaphatunk a teszteken legfeljebb csak felsejlő 2022-es Formula-1-es erőviszonyokról. A legtöbben egyetértenek abban, hogy három csapat alkothatja az élmezőnyt. A Red Bull, a Ferrari és a Mercedes. Vajon milyen sorrendben? Charles Lerclerc szerint a Ferrari a Red Bull mögött állhat a második helyen.

“Talán kissé pesszimistább vagyok. Úgy érzem, még mindig a Red Bull mögött vagyunk. Nem gondolom, hogy egy másodpercről beszélnénk. Közelebb vagyunk, mint tavaly vagy azelőtt. Ez már jó jel. Továbbra is úgy vélem, hogy ők a favoritok. Meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet dolgozni pénteken. A lehető legfelkészültebbnek kell lennünk. Akkor talán a győzelemért is harcolhatunk. Pillanatnyilag a Red Bull mögött látom magunkat.”- árulta el Charles Leclerc a Crash.net szakoldalnak.

A monacói pilóta szerint a koronavírus sem tűnt még el. Daniel Ricciardo után Sebastian Vettel is megbetegedett. A négyszeres bajnok nem is lehet ott a bahreini futamon. Leclerc már kétszer is elkapta a vírust.

“Nem fogok hazudni. Fárasztó és nehéz két év után még mindig ugyanazokat a dolgokat csinálni. Néhány dolgot megszoktam, néhány dologgal pedig még mindig küzdök, mint ti. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a normális kerékvágásba. Óvatosnak kell lennünk, a versenyzők között, és máshol is, mert a koronavírus nem tűnt el. Ha elkapod nem versenyezhetsz. Sokba kerülhet.”- zárta Leclerc.