Sebastian Vettel koronavírus tesztje pozitív lett. Így nem vehet részt a 2022-es Bahrein Nagydíjon. A hír arról is beszámolt, hogy Nico Hülkenberg fogja helyettesíteni a négyszeres bajnokot.

Csütörtök délelőtt érkezett a hír, miszerint Sebastian Vettel nem állhat rajthoz Bahreinben. Az Aston Martin hivatalos közleményben tudatta, hogy Vettel tesztje pozitív lett és Nico Hülkenberg ülhet majd a helyére.

“Sebastian Vettel Covid-19 tesztje pozitív lett. Ennélfogva nem fog részt venni a 2022-es Bahreini Nagydíjon. Az AMR22-ben a tartalékpilóta Nico Hülkenberg helyettesíti, aki az FP1-től fogva vezeti az autót.”- írta az Aston Martin közleményében.

Nico Hülkenberg, az Aston hivatalos tartalékpilótája. Így őt érte az a megtiszteltetés, hogy helyettesítheti a négyszer bajnokot. Vettel az ötödik versenyző, akinek koronavírus-fertőzöttség miatt nagydíjat kell kihagynia. 2020-ban Sergio Perez, Lance Stroll és Lewis Hamilton, 2021-ben Kimi Raikkönen nem vehetett részt egy vagy két versenyen pozitív teszteredmény miatt