Az orosz-ukrán háború miatt a Haas megszakította partneri együttműködését az Uralkali cégével. Így főtámogató nélkül maradtak. A hírek szerint jelenleg Gene Haas pótolja a kiesett bevételt. Günther Steiner szerint nem sokáig lesznek támogató nélkül.

A Haas csapatnál elég jó a hangulat. Az amerikai csapat bizakodó. A 2021-es évük is pocsékul sikeredett. Az idei év is nehezen indult az orosz-ukrán konfliktus miatt a csapat felbontotta szerződését a korábbi névadó szponzorral. Barcelonában már el is tűnt az Uralkali logója a Haas épületeiről és autóiról. A Haas nemcsak a festést és a nevet módosította. Nyikita Mazepin helyére Kevin Magnussen érkezett. Úgy tűnik, hogy a főtámogató helyére is találtak már valakit.

“Jelenleg jó az érdeklődés, azt kell mondanom, de nem tudom, mihez van köze. Nem ígérek semmit, mert a szponzorációval kapcsolatban egy kicsit későn kezdtünk bele a munkába. Aktívan próbáltunk szerezni valamit. Úgy gondolom, hogy most már előre fogunk lépni. Nagyon magabiztos vagyok. Ismét megmutatjuk az embereknek, hogy vissza akarunk térni, de mindenki tudja, hogy hol voltunk. Ha megnézzük az helyi sorozatokat, ott is vannak szponzorációk, de nem igazán nagyok. A NASCAR-ban, a régi időkben egy autó egy teljes évig futott ugyanazzal a felirattal, de ma már nem sok ilyet látni, mert egyszerűen túl sok pénzről van szó.”- árulta el Günther Steiner.
PlanetF1