Sokak szerint a Mercedes mindenkinél jobban altat. A német csapat azonban állítja, hogy komoly gondokkal küszködnek. Lewis Hamilton nem bírt az autóval. Damon Hill szerint nem jöttek be a változtatások.

A fogadóirodák nem tartják favoritnak a Mercedest a szezonnyitón. Egyelőre nem tudhatjuk, mire képes a csomag a többi pályán. Hamilton és Russell is azt állítja, hogy nincsenek nyerési esélyeik.

George Russell még úgy ahogy tartotta magát egy bő fél másodperces lemaradással a második szabadedzésen leggyorsabbnak bizonyuló Max Verstappen mögött. Lewis Hamilton hátránya 1,2 másodpercig kúszott és az első után az esti gyakorláson sem találta az autó egyensúlyát. Nehezen hisszük el, hogy ennyire szenved a Mercedes. Damon Hill a második edzés végén ecsetelte véleményét a Sky Sports hasábjain.

“A Mercedes a két edzés között egy nagymértékű változtatást eszközöltek autóikon. Ezért is mentek ki később a pályára. Az számomra egyértelműen látszik, hogy ez a változtatás nem jött be. A belső kamerás képsorokon tökéletesen látható volt, milyen szinten rázkódik Lewis autója.George-nál nem annyira vészes a helyzet. Ha ugyanazzal a beállítással gurul pályára a két autó, aztán az egyik produkálja a pályán a gondot, a másik pedig nem, akkor egyértelmű, hogy a probléma csapatszintű és nagyon is létező…..”- mondta Damon Hill.