Juan Pablo Montoya mindig elmondta a véleményét. Nem fogta vissza magát. Az esélylatolgatásokról is elmondta véleményét. Ha fogadni kéne, ő Max Verstappen-re tenne, de véleménye szerint a Mercedest sem szabad leírni.

Az F1 még csak a szezon előtti teszteken van túl. Pénteken, azaz ma indul az F1 hivatalos programja Bahreinben. Pénteken rendezik ugyanis az első és második szabadedzést.

Idén új korszak köszöntött az F1-re. Így talán még nehezebb megmondani, hogy ki lehet a favorit vagy a befutó. Sokan a Red Bull-t tartják favoritnak. Az utolsó bahreini napon nagyot léptek előre. Látszólag magabiztosan is várják a kezdést. Vannak, akik a Ferrariban látják az erőt. A tesztek legelső napjától megbízhatónak és erősnek tűnt. A csapatnál pedig bizakodnak is a jó eredményekben. A konstruktőri címvédő Mercedes azonban mintha le lenne maradva egy kicsivel. Hamilton és Russell sem hitte, hogy nyerhetnek az első futamon. Montoya nem vesz be mindent. Szerinte altatott a német gárda.

“Látszólag a Mercedes-táborba tartozó autóknak van a legtöbb gondja. Az is lehet, hogy csak altatnak, és nem mutatnak még sokat. Ez utóbbi szerintem nagyon is reális lehetőség. Most persze sokat beszélünk erről, de aztán az is lehet, hogy a versenyhétvégén a Red Bull nagyon gyors lesz, a Mercedes pedig ott lesz közvetlenül mellettük. Mögöttük pedig ott lehet a Ferrari, a McLaren, az AlphaTauri és az Aston is, a végén meg a Williams, az Alfa Romeo és a Haas. Lehet, hogy semmi sem fog változni. Még akár csalódhatunk is az új szabályokban, melyeket azért hoztak, hogy felforgassanak mindent.”- mondta Juan Pablo Montoya az első szabadedzés előtt.