Sergio Perez, a Red Bull pilótája szerint érdemes lenne átbeszélni a Covid szabályokat. A mexikói úgy véli, hogy enyhe tüneteket produkáló fertőzött pilóták is versenyezhetnének.

Már több, mint két éve jelen van a COVID 19 vírus. Ezzel kellett együtt élnünk. Ez alól az F1 sem kivétel. 2020-ban és 2021-ben is át kellett rendezni a sportág versenynaptárát. Számos pilóta is kénytelen volt kihagyni futamokat azért, mert elkapta a fertőzést. Sebastian Vettel például a Bahrein Nagydíjon nem állhat rajthoz. A négyszeres bajnokot Nico Hülkenberg helyettesíti. Egy hete a teszten pedig Daniel Ricciardo nem tudott autóba ülni Covid-fertőzés miatt. Sergio Perez is már átesett a betegségen. A mexikói szerint át kellene gondolni, hogy akár a pozitív teszttel rendelkezők versenyzők is autóba ülhessenek, ha nincsenek rosszul.

“Szerintem egyeztetnünk kellene arról, hogy engedjük-e a pilótákat versenyezni koronavírusosan, ha enyhék a tüneteik. Manapság ha rosszul vagy… nyilván a versenyzők ítélnék ezt meg, de szerintem lenne értelme erről beszélni. Sokat tudunk már erről a vírusról. Ha nagyon vigyázni akarsz magadra, akkor 24 órában otthon kellene maradnod. Szerintem teljes mértékben szerencsefüggő. Nehéz semmit sem csinálni. Egyszerűen csak sajnálom Sebet és Danielt, de ez bárkivel megtörténhet.”- árulta el Sergio Perez a a Crash.net szakoldalnak.