A Mercedes pénteki napja nem alakult valami fényesen. Nemcsak a Red Bull, de a Ferrari is bőven előttük végzett. George Russell egyelőre nem optimista.

A tesztek után sokan azt hitték, hogy a szezonnyitó szabadedzéseken már a Mercedes villantani fog és felveszi a versenyt a riválisokkal. Minden hír attól volt hangos, hogy a Mercedes csak altat. Ezt erősen cáfolták. Az idei első szabadedzések alapján azonban már kevésbé tűnik úgy, hogy a bolondját járatták a világgal.George Russell úgy-ahogy tudta tartani a lépést, addig Lewis Hamilton különösen a délutáni villanyfényes gyakorláson küszködött komolyan az autóval

“Itt minden a köridőkről szól. Ez alapján egyáltalán nem ott vagyunk, ahol lenni akarunk. Néhány problémát azért sikerült megoldanunk, de a tempónk hiányzik. Ma alaposan át kell néznünk az összes adatot, hogy megértsük, miért szenvedünk. Eléggé le vagyunk maradva a Red Bulltól és a Ferraritól. Az AlphaTauri és az Alfa Romeo is látszólag gyorsabb nálunk. Szeretném hinni, hogy több van az autóban. Mindent beleadunk, hogy kiaknázzuk a benne rejlő potenciált, de jelenleg egyszerűen nem sikerül.”- mondta George Russell.

PlanetF1