Max Verstappen a Mercedes nyilatkozatain viccelődött. A holland azt is hozzátette, hogy a tavaly év után már nincs mit bizonyítania. Verstappen kit tart a legerősebbnek?

A Red Bull és a Ferrari tűnt a legerősebbnek a szezon előtti teszteken. A Mercedes Barcelona után Bahreinben is sokat küszködött. A német istállót legerőteljesebben hátráltatta a delfinezés jelensége. Képtelenek voltak mindent kihozni az autójukból, motorjukból az egyenesekben, illetve a gyors kanyarokban.

Sokan arról beszéltek, hogy a teszt után arról beszéltek, hogy lépéshátrányban vannak. Talán több futamba is telhet, mire összekaphatja magát a Mercedes. Hamilton és Russell szerint sem esélyesek a győzelemre. A címvédő Max Verstappen a péntek délelőtti sajtótájékoztatón humorral reagált az ellenfél megnyilvánulásaira.

“Szerintem tök utolsók lesznek. Az alapján, amiket nyilatkoztak… Borzalmas az autójuk. Ez már a 2017-es előszezoni tesztek óta így van. Komolyra fordítva a szót. Nem tudom. Hamarosan úgy is kiderül. Nem tudom. Az biztos, hogy versenyképesek lesznek. Mi hol állunk? A tesztek jól alakultak, de még kissé zavaros, hogy pontosan hol állunk. Az utolsó napon bevetettük a fejlesztéseket, és ez kifizetődött a köridő szempontjából. De nem érzem döntőnek azt, ami a teszteken történt, csak az számít, ami a hétvégén fog. Az első erőpróbát az időmérő fogja jelenteni szombaton. Versenyképesek voltunk, de itt nem is csak az első versenyhétvégéről van szó, hanem arról, ki hogyan tud majd fejleszteni a szezon során. Ezek új autók, még sokat kell tanulnunk róluk……”- árulta el Max Verstappen.