Lewis Hamilton az első és második sorból is kiszorult. Összességében nem volt elégedetlen az eredménnyel. A hétszeres bajnok a futamon sem reméli, hogy jó eredménnyel zárják a szezonnyitót.

A Mercedes nem altatott. Lewis Hamilton az ötödik helyre kvalifikálta magát a Formula-1-es Bahreini Nagydíj időmérőjén. A német csapat nem tudott beleszólni a Red Bull és a Ferrari csatájába. Több, mint egy másodperccel maradtak el a riválisoktól. George Russell csak a kilencedik helyet szerezte meg. Megkönnyebbült-e, hogy meglett az ötödik hely az elmúlt napok és hetek küszködése után, így felelt a pilóta:

“Nem mondanám, hogy megkönnyebbültem. Összességében nagyon elégedett vagyok a mai nappal. Tekintve, hogy hol voltunk az elmúlt hetekben, hogyan küszködtünk és milyen problémáink voltak az autóval. Kisebbfajta rémálom volt vezetni. Keményen dolgoztunk tovább. Büszke vagyok a csapatra. Az ötödik helyet szereztem meg. Az előttünk lévő srácok más ligában játszanak. Összességében elégedett vagyok azzal, ahol vagyunk. Ez nem az első sor, de fejlődni fogunk, és igyekszünk a lehető legjobbat kihozni magunkból vasárnap. Azok a srácok el fognak húzni tőlünk. Szóval, nem leszünk velük versenyben. Tegnap egy másodperccel voltak jobbak versenytempó tekintetében. A csatákat valószínűleg a mögöttem lévőkkel fogom vívni, de persze próbálok a lehető leggyorsabb lenni és előre törni, de ahogy mondtam, a teljesítményük a miénk fölött van…..”- árulta el Lewis Hamilton a Sky Sports kamerái előtt.