Lewis Hamilton és a Mercedes szezonja nem indult túl fényesen. A hétszeres bajnok úgy számol, hogy a Ferrarihoz képest is fél másodperccel el vannak maradva. A német csapat problémái sokkal súlyosabbak, amit hamar meg kell odaniuk.

Lewis Hamilton idén vissza akar vágni, de a teszt eredményük és a bahreini szabadedzések nem sikerültek túl fényesre. Lewis Hamilton az első szabadedzésen hetedik, a mérvadó második tréningen kilencedik időeredményt autózott. 1,2 másodperccel le volt maradva Max Verstappen mögött. Hamilton-nak fékproblémája és DRS-gondja is volt. Russell a negyedik helyen végzett. Hat tizedmásodperc hátrányban a Red Bullhoz viszonyítva. Hamilton kalkulációi szerint a valós lemaradás a kettő között van.

“Már múlt héten megmondtam, hogy itt nem leszünk versenyben a győzelemért. Ha megnézzük a Red Bullt, ők messze-messze előttünk állnak. Nyolc-kilenc tizedmásodperc tartományban, a Ferrari is fél másodperc, hat tized körül van előttünk. A Mercedesek környékén az Alpine és a két meglepetéscsapat, az Alfa Romeo és a Haas tartózkodott az eredménylistán. Ezért azokkal csatázunk, akik mögöttük következnek, bárkik is legyenek. Most sokkal-sokkal nagyobbak a gondok, mint eddig bármikor. Mindent megpróbálunk az orvoslásuk érdekében, de igazán semmi nem változtat. Úgy tűnik, csak sokkal hosszabb távban gondolkodva születhet megoldás, rövid távon semmiképp…..”- árulta el Lewis Hamilton.

Planetf1