Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője szerezte meg a pole-t a bahreini szezonnyitóján. Elismerte, hogy arra számított, gyorsabb lesz náluk a Red Bull.

A Ferrari már a teszteken is gyorsnak és megbízhatónak bizonyult. Az egyik legjobban sikerült konstrukciónak tűnt. Az elmúlt években szenvedtek és a tesztek után óvatosan mertek csak nyilatkozni. Így volt ez az időmérő után is. A Mercedes nem tudott beleszólni a Red Bull-Ferrari csatájába, amiből az olaszok jöttek ki jobban.

“Mindig is tudtam, hogy képesek lehetünk erre. Az elmúlt évek nehéz időszak volt az egész csapatnak. Reménykedtünk abban, hogy a szabályváltozások jelentette lehetőség vissza tud hozni minket az élre. Trükkös volt az időmérő, és a teljesítményemmel sem vagyok megelégedve teljesen, de a Q3-ban sikerült összeraknom a körömet. Nagyon jól éreztem magam az autóban. Biztosak voltunk abban, hogy a Red Bullok egy kicsit gyorsabbak lesznek, mint mi, de kellemes meglepetés, hogy nem így alakult. Most azonban már a holnapi versenyre kell koncentrálnunk, ami az autók megnövekedett súlya miatt egyáltalán nem lesz egyszerű – a gumik életben tartása nagyon fontos lesz.