Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy nagy nyomás nehezedett a csapatra. Hatalmas csapatmunkával és odaadással úgy tűnik, sikerült visszajuttatniuk oda a Ferrarit, ahol a rajongók látni akarják.

A Ferrari 2020-ban és 2021-ben sem úgy telejésített, ahogy azt sokan elvárják tőlük. Teljes erőbedobással a szabályváltozásokat hozó 2022-es évre készülhessen. Úgy tűnik, hogy nem hiába. Leclerc révén megszerezték a szezon első pole-pozícióját, de Carlos Sainz sem maradt el sokkal csapattársától, igaz végül a harmadik helyen végzett. Mattia Binotto elégedetten nyilatkozott.

“Jó látni, hogy ennyire különböznek az autók, jó érzés rájuk nézni. Mi vagyunk a Ferrari. Tudtuk, hogy mindenki várta már, hogy ebben a pozícióban legyünk. Pár nehéz éven át vezetett ide az utunk, de a gyárban és a csapatban dolgozók nagyszerű munkát végeztek. Vasárnap egy más nap lesz. Talán nehezebb dolgunk is lesz. A verseny hosszú, de az időmérő jól sikerült, az autó nagyszerűen teljesít. Még egy hosszú szezon áll előttünk, de részesei akarunk lenni!. A szombati napon azt gondolom ez volt a maximum, amit kihozhattunk az autóból…..”- árulta el Mattia Binotto.