A Red Bull pénteki napja elég jól alakult, de a Ferrarik a nyomukban vannak. Verstappen szerint jól alakult a péntek, de várjuk meg a szombati időmérőt. A holland egyébként Red-Bull-Ferrari csatára számít.

A Mercedes első szabadedzései nem sikerültek úgy, ahogy várták. Russell és Hamilton szerint is felejthető eredmények születtek. Nem úgy a Ferrarié, akik mindkét gyakorláson elöl voltak. Pierre Gasly nyerte az első, majd Max Verstappen a második edzést. Charles Leclerc mindkét edzésen a második lett. Verstappen elégedett volt a pénteki nappal.

“Elég jónak tűnt. Nyilván azzal, hogy itt teszteltünk, könnyebb volt a kezdés. Eddig minden rendben van. Kipróbáltunk pár dolgot. Működött. Elég sima napunk volt. Ennek nagyon örülök. A rövid és a hosszú etapjaink is jók voltak, nagyon elégedett vagyok velük, de ahogy láthatták, a Ferrari sem nyugszik, és elég közel vannak. Izgalmas. Még várnunk kell egy kicsit. Szombaton a motormódok is mások lesznek minden csapatnál. Ezt akartuk nem? A csapatok közelebb vannak egymáshoz. Idővel még közelebb lesznek. Meg kell várni a szombati napot, amikor mindenki feltekeri a motorját.”- árulta el Max Verstappen.