Sebastian Vettel nem vehet részt a Bahrein Nagydíjon, mivel a Covid-19 tesztje pozitív lett. A négyszeres bajnok realista céljaikról és a jövőjéről is beszélt.

2007 óta nem láttunk olyan futamot, ahol Sebastian Vettel nem állt rajthoz. A Bahreini Nagydíj szezonnyitó előtt még Svájcban teszteltette magát a COVID-19-re, és mivel pozitív lett az eredmény. Helyét az Aston Martin tartalékversenyzője, Nico Hülkenberg vette át erre a hétvégére. Vettel az F1-Insidernek elmondta, habár furcsa számára, hogy csak a távolból követi, így is izgalmas számára az évkezdés.

“Ez van. Sajnos nem vehetek részt a Bahreini Nagydíjon. A körülményekhez képest jól vagyok. Most mindent megteszek, hogy mielőbb versenyezhessek. Kapcsolatban állok a mérnökökkel, segítek nekik otthonról, amennyire tudok. Szurkolok a csapatnak és Nico-nak. Az első verseny miatti öröm ettől függetlenül megvan. A bizonytalanság miatt is, ami a csapatok versenyképességét lengi körül. Csak ezt most nem az autóban élem át, hanem a tévé előtt. A tesztekkel elégedett voltam. Az autó azt csinálja, amit akarok, és ez jó. A megbízhatóság rendben van. Ez nem lényegtelen, amikor új szabályok lépnek életbe és lényegében tiszta lappal indítunk. Pontosan hogy állunk? Azt nem tudom megmondani. A tesztekkel kicsit más utat jártunk, mint a többi csapat. Az időmérőn pontosabb képet kapunk, de ez is csak az első lesz a huszonhárom versenyből……..Az új csapatstruktúrát hosszú távra alakítottuk ki, és két-három éven belül szeretnénk a bajnoki címért harcolni. A középmezőny sűrűbb lesz, de a Mercedest, a Red Bullt és a Ferrarit nehéz lesz utolérni. Látni kell, honnan indultunk. Természetesen nem lenne ellenemre, ha korábban megtörténne. Álmodozni persze szabad, de a célokat realistán kell meghatározni.”- árulta el Sebastian Vettel.