Magyar idő szerint 16:00 órakor rajtolt el a szezonnyitó Bahrein Nagydíj. Az első sorból Charles Leclerc és Max Verstappen várhatta az 57 körös futamot.

Charles Leclerc és Max Verstappen sima rajtot vett. Nem változott a sorrend. A rajt sima volt. Csak Ocon forgatta meg Mick Schumacher-t. Hibájáért a versenyfelügyelők rövid úton öt másodperc időbüntetéssel sújtották a franciát. A negyedik körben úgy tűnt, hogy a Mercedes versenytempója jobb, mint az egy körös. Már a futam elején sejthettük, hogy a szezonnyitó a Ferrari és a Red Bull csatáját hozza majd. Így is lett. Leclerc és Verstappen három körön keresztül előzték oda-vissza egymást a futam közepén. A harmadik helyet tartó Carlos Sainz mögött Lewis Hamilton átlépte Sergio Perezt, sőt Kevin Magnussen is követte a példát, a Haas ötödik helyre lépett fel.

A rajt vesztese Bottas volt. A finna nyolc helyet bukott. Hamilton az első körökben meglepően közel tudott maradni Sainz-hoz. Hamilton hamar kiállt a bokszba. A lágyra kapott kemény keveréket nehéz volt bemelegíteni, a Mercedes többször megcsúszott a pályán. Leclerc is kiállt, de lágyakat kapott. Az első helyre tért vissza, de Verstappen a nyomában volt. A ferraris ekkor még megtartotta pozícióját, de a kör végén Verstappen az egyenesben elszáguldott mellette. A monacói és a holland háromszor előzte oda vissza egymást.

A kiállások után beállt a sorrend. Leclerc, Verstappen, Sainz, Perez, Hamilton, Russell, Magnussen, Gasly, Alonso és Ocon sorrendje alakult ki. A Mercedes láthatólag a kemény keveréken sem érezte jól magát, 16 kört teljesített csak ezen a gumin. Az élmezőnyből Verstappen állt ki elsőként. A 31. körben közepes keveréket kapott a két lágy etap után. A következő körben Leclerc is reagált, aki ismét az első helyre tudott visszatérni. Kettejük között kicsit nagyobb volt a különbség, mint az első kiállás után.

Nemcsak az első, de a harmadik helyért is folyt a csata. Sainz közepes, Perez lágy keveréket kapott második kiállása során. A puhább keverék ellenére sem tudott a mexikói támadni, a differencia állandósult két másodperc régiójában. Eközben Verstappen lemaradása csak nőtt. A Red Bull taktikához folyamodott. A hollandot harmadszor kihozták, akárcsak Perezt, lágy gumival az utolsó 13 körre. Verstappennak a kormányzással gyűlt meg a baja, mérnökével próbálták megfejteni, mi okozza a problémát. A három kiállás elharapózott az élmezőnyben, Sainz, majd Hamilton is kiállt harmadszor – úgy nézett ki, egyedül Leclerc próbálja meg végigvinni egy kiállását.

A verseny újabb fordulatot vett a 46. körben. Pierre Gasly lángoló AlphaTaurival állt félre. A pályára küldték a biztonsági autót. Ez összerázta a mezőnyt. Verstappen a kormányra panaszkodott. A biztonsági autó kiállása után újra indult a verseny, de Verstappen gondja nem múlt el. Már a töltés is elment a Red Bull-ból. A holland kiesett és nulla ponttal távozott Bahreinből. Perez ugyanilyen gonddal találta magát szembe. Az utolsó kör kezdődött, mikor Perez autója megforgott és az autója felmondta a szolgálatot. A Red Bull így nullázott Bahreinben.

A két Ferrari így kettős sikerrel zárta a Bahrein Nagydíjat. Perez kiesésével Hamilton állhatott még fel a pódium harmadik fokára. A Ferrari a 2019-es Szingapúri Nagydíj óta először nyert futamot

Eredmény:

1 16 Charles Leclerc FERRARI 57
2 55 Carlos Sainz FERRARI 57
3 44 Lewis Hamilton MERCEDES 57
4 63 George Russell MERCEDES 57
5 20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 57
6 77 Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI
7 31 Esteban Ocon ALPINE RENAULT 57
8 22 Yuki Tsunoda ALPHATAURI RBPT 57
9 14 Fernando Alonso ALPINE RENAULT 57
10 24 Zhou Guanyu ALFA ROMEO FERRARI
11 47 Mick Schumacher HAAS FERRARI 57
12 18 Lance Stroll ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
13 23 Alexander Albon WILLIAMS MERCEDES
14 3 Daniel Ricciardo MCLAREN MERCEDES
15 4 Lando Norris MCLAREN MERCEDES
16 6 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES
17 27 Nico Hulkenberg ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
18 11 Sergio Perez RED BULL RACING RBPT 56 DNF 0
19 1 Max Verstappen RED BULL RACING RBPT 54 DNF 0
NC 10 Pierre Gasly ALPHATAURI RBPT 44 DNF 0