Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü is pontszerző helyen zárt Bahreinben. Ez igazán meglepte a szakértőket is. Bottas szerint csapat idén ott lesz a középmezőny elején.

Valtteri Bottas szezonnyitó futama jól sikerült az Alfa Romeo-nál. Az időmérőn megszerezte a hatodik helyet. A futam rajtja viszont nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Nagyon beragadt a rajtnál és több pozíciót is veszített. A finn arról beszélt, hogy milyen változásokat tapasztalt a korábbi konstrukciókhoz képest.

“Az igazat megvallva nem voltam valami magabiztos az indulásnál. Az edzések és a teszt nem úgy sikerült ahogy vártuk. A rajtnál kipörögtek a kerekek. Ez a kuplung mechanikai hibája miatt van és amikor megtörténik, akkor könnyű elveszíteni a tapadást. Ezen még dolgoznunk kell….A nagy sebességű kanyarokban még mindig nem könnyű követni az előtted haladót, de a lassabbakban igen. Ez előrelépés. Élvezetesebbé teszi a versenyt. A biztonsági autós szakaszt követő újra indulás után, amikor nem használhatjuk a DRS-t, még mindig lehetetlen előzni, a szélárnyékban haladva pedig nagyon zavaró a légáramlat. Mindent egybevetve élveztem a futamot. A Ferrari és a Red Bull távol van tőlünk, de jó érzés, hogy ott vagyunk a középmezőny elején.”- árulta el Valtteri Bottas.

PlanetF1