A Red Bull és a Ferrari küzdelmét hozta a szezonnyitó Bahrein Nagydíj. A bikák az utolsó körökben estek ki technikai hiba miatt. Christian Horner ennek ellenére bizakodó.

Christian Horner legrosszabb rémálma vált valóra Bahreinben. Mindkét versenyző a vége előtt néhány körrel esett ki a futamból. Még csak most kezdődött az új szezon, a Red Bull-nak így máris két pódiumtól és 30 ponttól kellett búcsúznia. Arra a kérdésre, hogy a tesztek során jelentkezett-e hasonló hiba, a csapatfőnök határozott nemmel válaszolt.

“Nem is tudom hol kezdjem. A kiesések elkeserítőek. Számunkra brutális befejezése ez a versenynek. Esélyünk volt arra, hogy felálljunk a pódiumra. Valószínűséggel ugyanazon meghibásodás miatt veszítettük el mindkét autónkat. Nagyon szomorú harminc pontot elveszíteni. Közelítsük meg más oldalról. Nagyon versenyképes az autónk, jó tempónk volt. Minden esélyünk megvolt a dobogóra és Max tempója végig megvolt Charles-hoz képest. Ki kell vizsgálnunk és helyre kell hoznunk a hibát. A mai napon előjött és bízom benne, hogy erősebben tudunk visszatérni a következő hétvégén…..Hosszú még a szezon, egyszerűen vissza kell küzdenünk magunkat. Bízom abban, hogy a következő futamon egy tizeden belül leszünk a Ferrarihoz. Kár, hogy csak egy hetünk van mindenre. Egy hetünk van összerakni az autót és kivizsgálni. Egyelőre azonban nem tudok több részletet megosztani, több információra van szükségünk.”- árulta el Christian Horner.