A Ferrari nem is kezdhette volna a szezont szebb eredménnyel. Szombaton megszerezték a pole-t, majd vasárnap az első két helyen intették le őket. Mattia Binotto-t is meglepte a csapat előnye és az eredmény.

A Ferrarinak nem sikerülhetett volna jobban a szezonnyitó Bahrein Nagydíj. Némi szerencse is kellett hozzá, mivel a Red Bull mindkét autója kiesett. Mindkét ifjú pilóta kihozta magából a maximumot és megérdemelten álltak a dobogó tetején. Mattia Binotto elismerte, hogy meglepte őt a csapat Red Bull-lal szembeni előny.

“Fantasztikus, de váratlan ez az eredmény. Úgy gondolom, nagyszerű versenyünk volt. Charles megvédte a pozícióját, és nagyon jó volt látni, ahogy küzd és küzd érte és a győzelemért. Charles kiválóan kezelte a gumikat és jól érezte magát az autóban. Így számunkra az volt a legjobb döntés, ha kint maradunk és megtartjuk a pozíciónkat. Szerencse is kellett. Majdnem szívrohamot kaptam, amikor bejött a safety car…Arra számítottam, hogy a Red Bull erősebb lesz nálunk. Az első etapban nagyon-nagyon gyorsak voltak.Használt gumikon is ugyanazt a tempót autózták, amit Charles az újakon……”- árulta el Mattia Binotto a Sky Sportsnak.