Max Verstappen a második, Sergio Perez a negyedik helyre volt esélyes a Bahreini Nagydíjon. Ehelyett mindkét pilóta kiesett technikai okok miatt. Ennél rosszabban nem is kezdhették volna az új érát

Pierre Gasly autója az utolsó körökben gyulladt ki. Ez intő jel lehetett a Red Bull-nak. A bikákat is utolérte a probléma. Max Verstappen aggodalma nem volt alaptalan, valóban nem tudta befejezni a futamot. Kiesése után Sergio Perez maradt a bikások reménye, de az utolsó körben megpördült és az autó motorja is leállt. Motorhiba okozta a mexikói vesztét.

“Úgy véljük, az üzemanyagpumpa hibásodhatott meg. Az utolsó körben egyszerűen blokkolt az autó hátulja. Tudtam, hogy elég kis híja lesz a célba érésnek. A probléma körről körre rosszabbodott. Úgy éreztük, kihúzhatjuk a végéig. Sajnos nem így történt. Csalódott vagyok. Nagyon szerettük volna jó eredménnyel kezdeni az évet. Nagyon fontos lett volna. Dobogóra kellett volna állnunk. Van pozitívum is. Jó dolog, hogy gyorsak voltunk. A megbízhatóságon viszont javítanunk kell, és tempó tekintetében is közelebb kell kerülnünk a Ferrarihoz”- mondta Sergio Perez.