Daniel Ricciardo, a Mclaren pilótája a bahreini tesztet kihagyta, mivel pozitív lett a COVID-19 tesztje. Elárulta, hogy nem ez élete legkönnyebb futama. Az ausztrál versenyző még érezte a koronavírus hatásait.

Többen nehéz helyzetbe ültek be az autóba Bahreinben. Kevin Magnussen egy év kihagyás után tért vissza az F1-be. Nico Hülkenberg pedig tesztelés nélkül helyettesítette Sebastian Vettel-t, aki otthonában tartózkodott, mivel neki is pozitív lett a COVID-19 tesztje. Ricciardo-nak sem volt könnyű dolga. Az ausztrál pilóta épphogy felépült a koronavírusból, még nem volt 100%-os egészségi állapotban.

“Nem mondhatnám, hogy csodálatosan érzem magam. Igen, egyértelműen éreztem a koronavírus hatásait. Ha csak azt mondom, hogy öt napig feküdtem az ágyban és ki is hagyjuk azt, hogy koronavírusos voltam. Már az is nehézzé teszi a hétvégét, ráadásul tényleg ott voltak a COVID hatásai is. Nem ez volt életem legegyszerűbb futama fizikálisan. Nem azt akarom mondani, hogy enélkül más lett volna az eredmény. Az a Q2-es kör nagyon rendben volt és az is csak a 13. helyre volt elég, szóval nem hiszem, hogy a betegség nélkül nagyon más lett volna a hétvége végeredménye.”- árulta el Daniel Ricciardo a RacingNews365-nek.