Toto Wolff elárulta, hogy milyen gondokkal küszködik a Mercedes. Úgy véli, hogy dühítő lett volna, ha csak az ötödik és hatodik helyen értek volna célba. A Mercedes csapatfőnöke szerint még javulniuk kell, mert nincsenek a Ferrari szintjén.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője elégedett volt a Bahreini Nagydíj eredményével. Önerőből nem tudtak volna a dobogóra állni. A Red Bull balszerencséje az ő szerencséjük lett a szezonnyitó hajrájában. A Mercedes fő gondja az, hogy sokat pattog az autó. Toto Wolff a hétvége eredményéről beszélt.

“Látható, hogy hogyan kezeljük az elvárásokat. Ha a tavalyi futamon jövünk be harmadik-negyediknek, az nagyon-nagyon frusztrálttá tett volna minket. Idén viszont erőn felüli eredménynek számít. A Red Bull kiesésével a harmadik-negyedik hely fantasztikus eredmény. Lágy gumikon jó volt a tempónk. Nem voltunk Charles szintjén. A többiekén igen. Túlságosan elkoptattuk a gumikat. A stratégiával aztán próbáltunk valami eltérőt húzni, de a kemény keverékkel elintéztük a futamunkat. Minden egyes körben egy másodpercet buktunk emiatt, de megtanultuk a leckét. Szóval a 35 másodperces hátrány egy kicsit túlzó volt. Valószínűleg rossz volt a szárnybeállításunk, túl nagy volt légellenállás. Ez okozta a hátrányt az egyenesekben. Jelenleg mi vagyunk a harmadik erő, innen próbálunk közelíteni, de ez nem fog menni egyik napról a másikra.”- mondta Toto Wolff a Sky Sport-nak.