Max Verstappen kicsit dühösen nyilatkozott a vasárnapi futam után. A holland pilóta félrevezetőnek találta csapata taktikai tanácsát. Enélkül szerinte az élre állhatott volna. Kijelentette, hogy mostantól csak magára fog hallgatni.

Helmut Marko a tavalyi szezonban sokat dicsérte Max Verstappen-t. Szerinte sokszor higgadt tudott maradni. A 2022-es szezonnyitón azonban volt miért dühösnek lennie. Az autója egyensúlya felborult a pénteki hosszú etapokhoz képest. Emellett először fékgondok, aztán a kormánnyal kapcsolatos problémák hátráltatták. Végül pedig jött a kiesést okozó hiba az üzemanyagpumpával. Verstappen az első és a második kerékcsere után is átvehette volna a vezetést. Egyik alkalommal sem jött össze neki. Másodjára panaszkodott is a csapatrádión. A futamon ezt mondta a csapatrádión:

“Rendben, már másodszor fogtam vissza magam a kivezető körön, miközben az élen állhatnék. Soha többé nem csinálom ezt újra!”- mondta Verstappen a futam alatt. A verseny után pedig hozzátette: “Nem igazán nyomtam a kivezető körömön. És az élen lehettem volna. Mindkétszer. A stratégia nem volt jó. Az első körben agresszívnek kellett volna lennünk. Kétszer is elől lettem volna. Az első körben mindkétszer lassan mentem, ahogyan kérték. Ez hiba volt. Ezek után csak az ösztöneimre hallgatva fogok vezetni, az sokkal jobb. Itt nem csak a versenymérnökről van szó. Másoktól is jön tanács. De mostantól magam fogom csinálni.”- mondta Max Verstappen a Sky Sport-nak.