Pierre Gasly a szezonnyitó futam utolsó köreiben esett ki. Az AlphaTauri egyszerűen megadta magát, majd kigyulladt. Vélhetően az akkumulátora mondta fel a szolgálatot. A francia pilóta közelebb került a rajtbüntetéshez.

Pierre Gasly kénytelen volt feladni a Bahrein Nagydíjat. A pálya széléra gurult, miután teljesen lekapcsolt az autója. Gyorsan ki kellett ugrania az autóból. Lángok csaptak fel a motortérből. Az olasz csapatra egy jelentősebb újjáépítés vár. Még az sem kizárt, hogy egy új váz köré kell felépíteniük Gasly kocsiját. A problémát viszont tovább tetézi, hogy talán le kell mondjanak az egyik energiatárolóról, melyből egy szezonban csak kettőt lehet büntetlenül használni.

“Szó szerint nulla figyelmeztető jel volt, ami nagyon fura. Még nem tudom, mi történt pontosan. Az 1-es kanyar után egyszerűen leállt az autóm. Utána lényegében egy barbecue keletkezett az autó hátuljánál. A tesztelést követően nagyon magabiztosak voltunk. Semmi gondunk sem volt. Ez a sport mindig megmutatja, hogy a földön kell maradnod, így sose lehetsz túlzottan elbizakodott. Csak remélem, hogy a motor még menthető.”- mondta Pierre Gasly a Motorsport.com-nak.