A Mercedes a szezon előtti teszteken sem remekelt. A bahreini futamon elmaradtak a Ferrari és a Red Bull teljesítménytől. Lewis Hamilton szerint az autót nehezen lehet vezetni és Dzsiddában sem lesznek jobbak, mint Szahírban voltak. Még egy ideig így is marad.

Lewis Hamilton és istállója már a bahreini tesztek során is úgy tűnt, kicsit szenved. Mindenki altatásnak vette. Hamilton csak a két Red Bull kiesése miatt volt képes dobogóra állni. A hétszeres bajnok a verseny normális szakaszában óriási hátrányban járt már Verstappenék és Leclerc-ék mögött is az ötödik helyen. Sokkal inkább kellett védenie a hátulról érkező Russelltől pozícióját. Hamilton nem számít nagy javaslásra.

“Az autó megbízható, de a két rivális sokkal gyorsabb nálunk. Persze, lehetett volna sokkal rosszabb is. Az autót rettentően nehéz volt vezetni egész hétvégén. Jobbak leszünk-e Dzsiddában? Nem hiszem. Természetesen már sokat tanultunk az elmúlt versenyhétvégéből. Még messze járunk. A Ferrari egyenesbeli sebessége sokkal jobb, mint a miénk. Az autóval egyértelműen alapvető bajok vannak, biztos vagyok benne, hogy ennek megoldása kicsit hosszabb időt vesz majd igénybe.”- mondta Lewis Hamilton a RacingNews365.com szakoldalnak.