Lewis Hamilton nem hitt abban, hogy Bahreinben dobogóra áll. Ez sikerült. A Red Bullok kieséséből profitáltak. A hétszeres bajnok szerint ez nem a szerencsének köszönhető, hanem a kemény munkának.

Ha a versenytempót nézzük, akkor a Bahrein Nagydíjon azt láthattuk, amit a Mercedes kommunikált. Jócskán elmaradtak a Ferraritól és a Red Bulltól. Előjött az autójuk problémája által előidézett gumikezelési gondjuk is. Ha viszont az eredményt nézzük, a vasárnapi verseny egyáltalán nem azt hozta a csillagosoknak, amire számítottak. Hamilton a harmadik, Russell a negyedik helyen ért célba.

A “jó”eredmény mögött a Red Bull kettős kiesése áll. Max Verstappen 3 körrel a leintés előtt a második, Sergio Pérez az utolsó kör kezdetén a harmadik pozícióból esett ki előlük műszaki hibával. Szerencse lenne? Hamilton szerint erről szó sincs. A brit bajnok szerint a kemény munka miatt érték ezt az eredményt.

“Nyilvánvalóan kapóra jött, de végső soron jobb munkát végeztünk. Jobb volt a megbízhatóságunk. Én ezt nem feltétlenül sorolom a szerencse kategóriába. Úgy vélem, ez mindenki kemény munkájának az eredménye. Nagyon büszke vagyok a csapatra. A megbízhatóság természetesen kulcsfontosságú, és csak próbáltuk a legtöbbet kihozni abból, amink van. Küszködtünk az autóval. Az etap elején nem olyan rossz. Ez látszott is, a verseny elején tartottam a lépést a Ferrarival, aztán elhúzott. Nagyon kopnak a gumik. Nagyon hiányzik a hátsó leszorítóerő. Ez a komoly probléma. És a végsebesség. Nem vagyunk gyorsak az egyenesekben. Nem tudunk versenyre kelni az előttünk lévőkkel, de a harmadik hely… Amikor megszereztem, el sem hittem!….Még nagyon az elején járunk, de a megbízhatóság kulcsfontosságú lesz idén. Hosszú a szezon, kemény harc lesz. Szeretjük a kihívásokat, és én is élvezem őket. Kiváltság az itteniekkel dolgozni, a csapatunk sikerre éhes emberekből áll, akik csak a közös célra fókuszálnak. Nincs szebb érzés, mint amikor együtt egy jó eredményt ünnepelünk…..”- árulta el Lewis Hamilton.