Sebastian Vettel a bahreini utazás előtt tesztelték. A Covid-19 tesztje pozitív lett. Így nem vehetett rész a 2022-es szezonnyitó futamon. Nem kizárt, hogy Szaúdi-Arábiába sem utazhat. Addig még nem adott negatív tesztet.

Sebastian Vettel akár az idei szezon második futamáról is lemaradhat. Még nem adott negatív Covid-tesztet. Az Aston Martin csapatfőnöke szerint javul a négyszeres bajnok, de Nico Hülkenberg készenlétben áll, ha ismét be kell ugrania.

Vettel az utóbbi két hétben a második F1-es pilóta, aki covidos lett. Egy héttel az ő megfertőződése előtt Daniel Ricciardo-ról derült ki, hogy elkapta a vírust. Az ausztrál pilóta viszont szerencsésebb volt, hiszen neki csak a szezon előtti tesztelést kellett kihagynia. Vettel nem lehetett ott Bahreinben, de nem kizárt, hogy Szaúdi-Arábiába sem utazhat el.

“Részt vett a bahreini futam utáni megbeszélésen. Kevésbé volt érdes a hangja, mint pár nappal ezelőtt. Még nem tudjuk, hogy versenyezhet-e. Meglátjuk, hogy miként alakulnak a következő napok. Reméljük, hogy hamarosan visszatérhet.” árulta el Mike Krack az Autosport szaklapnak. Hozzátette, hogy Vettel-nek a szaúdi szabályozásoknak és az Aston Martin belső protokolljának is meg kell felelnie, de előbbivel ő nincs 100%-ig tisztában. A lényeg viszont az, hogy amennyiben Vettel időben negatív tesztet ad, nem lesz veszélyben a részvétele.