A Red Bull nulla ponttal távozott Bahreinből. A két autójuk idő előtt fejezte be a futamot. Úgy tűnik, hogy a túl kevés üzemanyag okozhatta a problémát. Nem meghibásodásról van szó, ennél komolyabb lehet a gond.

Hivatalosan továbbra sem közölt semmit arról a Red Bull, hogy miért kellett mindkét autójának kiállnia a Bahreini Nagydíj utolsó köreiben. A szezonnyitó futam utolsó köreiben Max Verstappen-nek voltak problémái a kormánnyal, majd az autó töltése is elszállt. A csapat arra utasította, hogy álljon ki a bokszba. Később pedig Sergio Perez is a motorra panaszkodott és röviddel ezután ő is feladta a futamot.

A Red Bull hivatalosan azt közölte, hogy valamilyen üzemanyag-ellátási probléma lépett fel. A RacingNews365 szaklap információi szerint nem erről van szó. Saját forrásra hivatkozva azt írták, hogy nem tört el vagy hibásodott meg semmilyen alkatrész. Egyszerűen tervezési hibáról lehet szó: nem próbálták ki, hogy mi történik a berendezésekkel akkor, amikor nagyon kevés üzemanyag marad a tankban. A problémát az üzemanyag levegősödése okozta. Túl kevés marad a tankban, az ide-oda lötyögő folyadék hőmérséklete megnő és az üzemanyagpumpa is melegszik, illetve nehezebben tudja ellátni a feladatát. Verstappen autójában még dolgozott a pumpa. Perez-nél viszont azonnal megállt a motor, ott valamiért rögtön elromlott a pumpa. A bikák még nem reagáltak a hírre.