A Red Bull kettős kieséssel kezde el a 2022-es szezont. Helmut Marko aggódik, de meg van győződve arról, hogy képes lesz kijavítani a hibákat Szaúd-Arábiáig.

A Red Bull a lehető legrosszabbul kezdte a szezont múlt vasárnap a bahreini versenypályán. Max Verstappen és Sergio Perez is feladni kényszerült a futamot. Hivatalos jelentések szerint az üzemanyagpumpa meghibásodása miatt kellett idő előtt kiállniuk a futamból. Helmut Marko elismerte, hogy a csapat aggódik, de nem kételkedett abban, hogy a Forma-1 következő fordulójára maguk mögött hagyják a problémákat.

“Nyilvánvalóan aggódunk, de meg vagyunk győződve arról, hogy meg tudjuk oldani az okokat Dzsidda előtt. Reméljük, hogy ott jobb helyzetben leszünk. Nem tudunk már semmit tenni. Még keményebben kell dolgoznunk, mint eddig, hogy minél hamarabb visszajussunk a csúcsra. Mi okozta a kormány problémát? A harmadik bokszkiállásnál az volt a probléma, hogy az autó leeresztésekor az emelő megrongált valamit a kormányműben.”- árulta el Helmut Marko a Motorsport.com-nak.