James Allison, a Mercedes technikai vezetője szerint nem a motorerő miatt voltak lassabbak az egyenesekben az első futamon. A probléma a hátsó szárnyukban keresendő.

Bahreinben csak a harmadik erőt képviselhette a Mercedes. A Red Bull és a Ferrari jóval előttük jártak. A Red Bullok kiesése miatt Hamilton a harmadik, Russell a negyedik helyen zárt. A fő problémának elkönyvelt pattogással gyűlt meg a bajuk, hanem például a végsebesség hiányával is. James Allison szerint nem a motorerő hiánnyal küszködnek.

“Úgy gondolom, ennek nagy része a hátsó szárnyunk méretéből adódik. Ha megnézzük az autókat egymás után, főként a hátsó szárnyuk elülső részét. Látható, hogy mi futottunk a legnagyobb hátsó szárnnyal. A hátsó szárnyak komoly szerepet játszanak abban, mekkora légellenállása van az autónak, ami pedig fontos tényező abban, hogy milyen lesz autó végsebessége az egyenesben. Vannak más eltérések is. Lehetnek apró különbségek a motorerőben is. Nem hiszem, hogy a csapatok tudják, mi a sorrend motorerő szinten. Valószínűleg kicsik a különbségek, ha egyáltalán vannak. A hátsó szárnyaknál ugyanakkor látható a differencia, és nekünk volt a legnagyobb szárnyunk.”-árulta el James Allison.