A Red Bull nem kezdte jól az évet. Igaz, harcban lehettek az első helyért a Bahrein Nagydíjon, de a második hely sem jött össze. Max Verstappen és Sergio Perez az utolsó körökben estek ki technikai hiba miatt. A Red Bull közleményben tudatta a hiba okát.

A Red Bull kettős kieséssel zárta a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat. Már az első információk is az üzemanyagrendszerrel kapcsolatos problémákat említettek, arról azonban sok találgatás látott napvilágot, hogy pontosan mit is jelenthetett ez. Helmut Marko nyilatkozott röviden arról, hogy vákuum keletkezett a rendszerben. Most pedig ezt erősítette meg egy hivatalos rövid közleményben az istálló is, amely egyúttal hangsúlyozta, hogy Dzsiddában már nem számítanak hasonlóra:

“Mindkét autónkban elszállt az üzemanyagnyomás. Elég benzin volt az autókban. Az ott keletkezett vákuum megakadályozta, hogy a pumpa üzemanyagot szívjon fel és azt a motorba juttassa. Megtettük a szükséges lépéseket, hogy kijavítsuk ezt a hibát, és nem számítunk problémákra ezen a hétvégén.”- áll a Red Bull közleményében.