Az F1 éjszakába nyúlóan tanácskozott, miután a közeli olajfinomítót ért támadás. A helyszíni hírek szerint sokan aggódnak, de még nincs hír arról, hogy lefújnák a futamot.

A Szaúd-arábiai Nagydíj első szabadedzése során rakétatámadás érte az Aramco dzsiddai olajfinomítóját. A felszálló füstöt a Formula-1-es pályáról is látni lehetett. Max Verstappen a csapatrádióban még az égett szagra is felhívta a figyelmet. Egy ülést már a második szabadedzés után is tartottak. Jelen voltak a csapatok és a versenyzők is. A nap végén újra összegyűltek az F1-es szereplők, hogy megvitassák a lehetőségeket.

Végül bejelentették, hogy a terrorista merénylet ellenére is folytatódik a szaúdi hétvége. Stefano Domenicali, a sportág vezérigazgatója és Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke egyaránt elmondta, hogy garantálták a biztonságukat, s a csapatok egyöntetűen a folytatás mellett döntöttek. Egyes hírek szerint több pilóta is aggodalmának adott hangot. A megbeszélés éjszakába nyúlóan tartott. Hajnali kettőkor fejeződött be. Nem érkezett arról hír, hogy elhalasztanák a a Szaúd-arábiai Nagydíjat.