Az F1 és a csapatok éjszakába nyúlóan tanácskoztak arról, hogy megtartsák-e a Szaúd-Arábia Nagydíjat. Tot Wolff kijelentette, hogy a csapatfőnökök egyhangúan a futam megrendezés mellett álltak.

Tot Wolff egy olyan értekezlet után nyilatkozott, ahol a futam megrendezéséről tanácskoztak. A programot folytatják annak ellenére, hogy rakétatámadás történt az Aramco olajgyára ellen. A füstöt a pálya mellől lehetett látni. A támadás a Jeddah Corniche Circuit-tól mindössze 8 kilométerre történt. A szabadedzésen maga Max Verstappen is jelezte a rádióban, hogy füstöt lát és égett szagot érzett. Attól tartott, hogy a Red Bull autója kigyullad.

A pilóták és a csapatok a második szabadedzés előtt tájékoztatást kaptak a helyzetről. Ezért 15 percet csúszott a tréning. Megbeszélést tartottak a két edzés között. A nap végén újabb tanácskozásra került sor. Stefano Domenicali, a Forma-1-es vezérigazgató és Mohammed ben Sulayem, az FIA elnöke kijelentette, hogy a hétvégi menetrend a tervek szerint folytatódik. A szaúd-arábiai hatóságok biztosították őket arról, hogy a nagydíj nem lesz célpont, mert a terroristákat csak a gazdasági infrastruktúra megzavarása érdekelte. Nem akartak senkit bántani. Toto Wolff egy rövid interjút adott. Kijelentette, hogy a csapatfőnökök a verseny megtartása mellett álltak.

“Jó találkozó volt. Mindenkit biztosítottak arról, hogy mi biztonságban vagyunk. Valószínűleg ez a legbiztonságosabb hely Szaúd-Arábiában. Legalábbis jelenleg. Ezért folytatjuk a versenyzést.”- jelentette ki Toto Wolff.