Valtteri Bottas nem is gondolta a barcelonai teszten, hogy ilyen jól indul a szezonja az Alfa Romeo-val. Csak a Red Bull és a Ferrarikkal nem tudja felvenni a versenyt. A finn örül, hogy csatázhat a Mercedesekkel.

Valtteri Bottas távozott a Mercedestől. Amikor az Alfa Romeo-hoz igazolt, mindenki az hitte, hogy az utolsó helyekért harcolhat majd 2022-ben. A finn pilóta azonban az első két versenyhétvégén most mégis egykori csapata előtt vagy közvetlen közelükben találta magát. Bottas a második versenyhétvégén is bejutott a Q3-ba.

“Az Alpine nagyon gyorsnak tűnik. Már a hétvége előtt is látszott, hogy a gyors kanyarok a gyengéink. Ott veszítjük a legtöbbet, elsősorban a 16-os és 22-es, 23-as kanyarban. Ők ott előnyben vannak. A lassú és középgyors kanyarokban az autó viszont egyáltalán nem rossz. Talán csak a Red Bull és a ferrarik vannak tőlünk távol. Egyébként szoros a verseny. Megbizonyosodtunk arról, hogy ha fejlesztjük az autót, akkor a későbbiekben is harcban lehetünk a Q3-ért és a pontszerzésért. Ez pedig remek. Ennél jobban nem is indíthattuk volna az első közös szezonunkat, erről még csak álmodni sem mertem volna. Elégedett vagyok a döntéssel, amit akkoriban meghoztam. Furcsa, hogy Lewis kiesett a Q1-ben. Biztos valami technikai gondja volt. Meglepő, hogy szenved, de nagyon kellemes érzés csatában lenni vele…”- árulta el Valtteri Bottas.