A Szaúd-arábiai Nagydíjon szolgálatot teljesítő marsall durva dolgokat fogalmazott meg. Lewis Hamilton-ról szóló, mondhatni már beteges posztot tett közzé a közösségi médiában. Kirúgták.

Az F1 másodszor látogatott el Szaúd-Arábiába. Az első futamon a pályán volt pár incidens. A vasárnapi futam még el sem rajtolt, de a pályán kívül már történt is egy újabb incidens. Péntekről szombatra virradó éjszaka négy órán át tartó megbeszélésre volt szükség ahhoz, hogy a versenyzőket meggyőzzék a folytatásról. Erre azután került sor, hogy egy közeli olajfinomítót rakétacsapás ért, ami miatt a pályáról is láthatóvá vált a füst.

A tűz mindig riasztó látvány volt az F1-ben. Még mindig élénken élnek az emlékek Romain Grosjean 2020-as Bahreini Nagydíjon történt horrorisztikus balesetéről. A francia pilóta keze égett meg. Műteni is kellett. Szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta a horror balesetet. Így nem lehet azt elfogadni, ha valaki Grosjean balesetéhez hasonló dolgokat kíván egy pilótának. Függetlenül attól, hogy szurkolunk vagy ellenszenvezünk az adott versenyzővel. A Szaúd-arábiai Nagydíj egyik marsallja úgy döntött, hogy ezt a szörnyű eseményt felhasználva balesetet kíván Hamiltonnak.

A Twitteren @Heem4U néven posztoló férfi arabul válaszolt egy Lewis Hamiltonról készült képre, méghozzá így: „Remélem, olyan balesetet szenved, mint Roman balesete volt Bahreinben”. Több információ is arról számolt be, hogy értesítették erről az FIA-t. Megerősítették, hogy az említett marsallt „eltávolították a posztjáról”. Miután a kirúgás megtörtént, elnézést kért a hétszeres bajnoktól.