Lewis Hamilton nem jutott be a Q2-be. A hétszeres bajnok a 16. helyről várhatja a vasárnapi rajtot. Az sem kizárt, hogy a bokszból rajtol a brit pilóta. Hamilton bevállalhat, hogy a pocsék beállításon változtathasson a csapat.

Nagyon úgy tűnt, hogy Hamilton Q1-es kiesése lesz a szombati időmérő legnagyobb drámája. Nem így történt. Mick Schumacher hatalmasat bukott. Maradjunk a Mercedesnél. A hétszeres világbajnok hat tizedmásodperccel lassabb volt saját csapattársánál, George Russell-nél. Az utolsó köre még továbbjutó időt ért. Többen javítottak. Így a hétszeres bajnok 16. helyen kiesett. Hamilton szerint az autó vezethetetlen.

“Egyszerűen szenvedtem az autó egyensúlyával. Nem ott vagyok, ahol lenni akarok. A gond a beállításokkal kapcsolatos. A harmadik szabadedzésen még jónak tűnt, megpróbáltunk hasonló irányban továbblépni. Talán túl messzire mentünk. Az autó irányíthatatlanná vált. Olyan ideges lett. Pontosan nem tudom mi lehetett a gond, de a hátsó gumik nem tapadtak. Nem tudom, hogy George milyen beállításokat használt. Az utolsó edzésen még jó volt az érzet, aztán egy pár dolgot változtattunk. Az autó nagyon instabillá vált. Még sosem volt ennyire rossz. Mi lesz vasárnap? Talán a bokszból indulok. Lehet változtatunk az autón, hogy ne viselkedjen idegesen. Bocsánatot kérek a csapattól. Mindenki nagyon keményen dolgozott, amikor pedig nem hozzuk az eredményt, az kiábrándító.”- mondta Lewis Hamilton.